Welkom.
Vachtverzorging.
Trimmen.
Tarieven.
Contact opnemen.
Gastenboek.

© 2023 Trimsalon De Renkumse Heide

Aan de vacht ziet men vaak hoe het is gesteld met de gezondheid van u hond.

 

Om  bij uw hond een gezonde en goede vacht conditie te behouden is het belangrijk  regelmatig te onderhouden. In het wild gebeurde dit vanzelf, indien er een rui (verharingsperiode) was schuurde de hond de haren er wel uit door langs dicht betakte struiken te lopen. Tegenwoordig moet je de hond hierbij helpen,door bijvoorbeeld te borstelen.

 

Per hond is het verschillend wat de beste behandeling is en hoe vaak je dit moet herhalen, vaak hangt dit samen met de rui.

 

Ook kunnen invloeden van buitenaf een belangrijke rol spelen, zo heb je bij castraties kans op een wolliger en dikkere vacht.

 

Bij slecht verzorgde vachten kunnen problemen ontstaan zoals verstikking en hot spots.

 

 

Als een hond slecht of zelfs helemaal niet geborsteld word kun je te maken krijgen met klitten of zelfs in het ergste geval vervilting. Veel mensen denken oprecht dat ze hun hond goed borstelen. Maar soms blijken ze dan toch klitten te hebben. Dit komt omdat men dan alleen oppervlakkig borstelt. Met een goede borstel beurt komt u helemaal tot de huid. Wanneer u wilt kan u tips geven voor een goede borstel beurt.

 

 

Klitten